Jean-Marie Molina

Hi, mijn naam is Jean-Marie Molina. Ik ben wijsgerig pedagoog, algemeen- en gezinspedagoog, auteur en hoofddocent studiesucces aan een hogeschool in de Randstad. Ik ben gespecialiseerd in onder meer: ​​academische retentie, leren, studiesucces en academische prestaties, opvoeding en onderwijs van het kind, gezins- en relatie verhoudingen vanuit een theoretisch, historisch en intercultureel perspectief. Mijn  huidige focus ligt op academisch behoud onder studenten, metacognitie en docent professionalisering op het gebied van evidence informed teaching. In 2006 introduceerde ik mijn (onderwijs)methode genaamd “Tough Love” aan de wereld. Het model dat gebaseerd is op de principes van toegepaste gedragswetenschappen, onderwijspsychologie en neuro cognitie  gebruikt deze om het gevoel van competentie,  het leren, de groei en ontwikkeling van studenten te vergroten, waardoor hun kansen op studiesucces worden vergroot.

De afgelopen tijd zie ik dat veel studenten worstelen met het afmaken van een opleiding. Al jaren wordt aangenomen dat studenten in Nederland die dit risico lopen en langdurig studeren, uit traditionele allochtone gezinnen met een lage sociaaleconomische status komen. Maar dat beeld verandert snel. Steeds meer studenten, afkomstig uit hoogopgeleide gezinnen met sterke ondersteuningssystemen lopen risico en mislukken op de hogeschool en universiteit. Ik geloof dat dit voornamelijk te maken heeft met de manier waarop kinderen wordt geleerd om uitdagingen en mislukkingen te interpreteren als iets negatiefs wat zorgt dat hun reactie hun niet motiveert om het doel te behalen. Ook zijn de meeste docenten niet geprofessionaliseerd in de beste strategieën om te leren hoe je het beste kunt leren. Mijn #ToughLove methode biedt een belangrijke oplossing hiervoor.

Wat mij enorm helpt in mijn werk is dat ik complexe en abstracte principes klein en behapbaar kan maken. Ik help je om te leren leren. En om je te motiveren om ‘leren’ onder de knie te krijgen. Niet alleen tijdens je studie, maar in je verdere loopbaan pluk je daar de vruchten van. En natuurlijk de resultaten die je daarmee behaalt. Doelen die werkelijkheid worden.  Stap voor stap gaan we aan de slag. Ik heb veel geduld, kan uitstekend plannen en werk systematisch en doelgericht. Het allerbelangrijkste dat je van mij moet weten is dat ik de klus klaar. Tot nu toe zijn alle studenten die mijn traject hebben gevolgd afgestudeerd.  Mijn streven met de Graduation Clinici is niet allen om je te helpen met je studie, maar ook om je te helpen met het bouwen aan jouw dromen.

Wil je graag hulp?

Voor jezelf of voor iemand in je omgeving? Neem contact met ons op een gratis intake te plannen. In dit persoonlijk gesprek kijken we wat jouw problemen zijn, wat je nodig hebt en hoe we samen de gewenste resultaten kunnen bereiken. Waar wacht je nog op?

AANMELDEN VOOR EEN GRATIS INTAKE GESPREK