Studie begeleiding, binnen een maand resultaat

Je zit op een belangrijk punt in je studie, het is erop of eronder. Het komt er nu op aan. Je weet dat je goed hulp kunt gebruiken. Hulp die écht het verschil gaat maken voor de resultaten die je haalt. Bij wie kun je terecht? 

Van alle 1250 studenten die sinds 2013 opgeleid zijn in de onderwijskundige Tough Love methodiek heeft 100% zijn doel gehaald. Je hebt hiermee geen 100% garantie maar wel een indicatie voor succes. Wil je een bepaald doel bereiken dan moet je fysiek aan de slag. Letterlijk gaan doen met effort, werken! Maar ‘doen’ zonder een fijne state of mind brengt je niet genoeg om je doel te halen. Er zit best een kans in dat je bepaalde overtuigingen hebt gekregen of negatieve gedachtes:

 • Dat je zelfvertrouwen een deuk heeft opgelopen door eerdere tegenvallende resultaten
 • Dat je flinke stress ervaart door de drang om te presteren
 • Dat je jezelf betrapt dat je wanhoopt of het nog wel goed komt

Falen is een kans om te groeien

Allemaal slechte raadgevers: je hebt angst om te falen. En falen zien we niet als een kans om te groeien maar als een absolute must om te vermijden. Mentaal is er dus werk aan de winkel. En die combinatie tussen fysiek werk en mentaal werk is een gouden duo. Het wordt tijd dat je met zelfvertrouwen studeert en trots bent op het werk dat je inlevert.

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN VOOR EEN GRATIS INTAKE

De Tough Love methodiek leren

AANMELDEN VOOR EEN GRATIS INTAKE GESPREK

Studiesucces met de Tough Love Methode

Op hoog niveau plannen, denken, lezen, organiseren, schrijven, leren en spreken is een totaalpakket dat aan je wordt gevraagd. Afzonderlijk dien je te slagen voor elk element. Maar wie buigt zich dan over de ‘Hoe-vraag’ in het hele geheel?

 • Hoe leer ik efficiënt en effectief voor een examen?
 • Hoe bereid ik me het beste voor op een assessment?
 • Hoe organiseer ik alles binnen een bepaalde tijd?
 • Hoe bouw ik een paper of scriptie op de juiste manier op?
 • Hoe denk ik in logische stappen zodat ik snel een goede structuur aanleg?
 • Hoe schrijf ik mijn verhaal zodat alle zinnen relevant zijn?
 • Hoe onderbouw ik mijn scriptie met bronnen?
 • Hoe vind ik überhaupt bronnen?
 • Hoe bereid ik me voor op het afstuderen?

Meestal weet je prima wat er van je verwacht wordt maar mis je de tools om ergens te komen. Waarschijnlijk ben je er niet eens van bewust. We maken ruzie maar niemand leert je hoe je ruzie moet maken. We schrijven teksten maar niemand leert je hoe je een verhaal moet schrijven. We blokken onze agenda maar niemand vertelt je hoe je moet plannen. 

Develop your own roadmap to success

Studiesucces staat direct in verband met Competence, Consequence, Choice en Community. Deze 4 C’s zijn een focus in de methodiek die positief benaderd worden. Wat kun je al en wat heb je nodig om er te komen? Wat levert het je op als je er bent? Wie kan jou helpen en hoe kun jij de ander helpen zodat jullie beiden profiteren van elkaars kracht?

GRATIS KENNISMAKING AANVRAGEN

Helpt de methode voor verschillende studieproblemen?

De methode kent een holistische aanpak vanuit de kern. De methode is niet klachtspecifiek en kan daarom breed ingezet worden voor uiteenlopende klachten die te maken hebben met de studie. In de kern heeft iedereen een van de volgende klachten:

1. Tijdnood

Je ervaart te weinig tijd om te leren en haalt nachten door om het af te krijgen. Daardoor lever je in op nachtrust en slaap je te weinig. Je bent moe en hebt moeite met concentratie en focus. Het komt voor dat je je werk niet op tijd af of je levert werk in waarvan je weet dat het diepgang mist. Je voelt je gestresst.

2. Hoge moeilijkheidsgraad

Je krijgt het niet één, twee, drie voor elkaar maar moet hard werken. Dat je zoveel inspanning moet leveren voor je studie baart je zorgen: is er iets mis? Je hebt het gevoel dat de studie te moeilijk is voor je. Of dat het gevraagde werk een te hoge eis is vanuit de studie zelf. 

3. Structuren herkennen

Je hebt genoeg ideeën maar wanneer je verbanden in de structuur zoekt loop je vast. Wat is hoofdzaak en wat is bijzaak? Hoe krijg je al je ideeën op papier uitgewerkt? Je hebt moeite er een logische voorstelling van te maken. Soms vindt je het lastig om je ideeën te verwoorden tijdens een presentatie.

Waarom werkt de Tough Love methode?

Tijdens je mbo, hobo of universitaire studie krijg je de mogelijkheden om kennis op te doen en deze te gebruiken in de praktijk. Bijvoorbeeld voor een thesis, scriptie, paper, verslag of project. Je weet waaraan je werk moet voldoen, wat er van je verwacht wordt.

De tools om daar te komen en aan die verwachting te voldoen reiken wij je aan. Je krijgt persoonlijke begeleiding, advies en feedback op de inhoud van je werk. Jouw persoonlijke behoefte kenmerken je hulpvraag en juist daar krijg je aandacht voor. Je leert welke methodes en technieken je kunt toepassen die succesvol voor jou werken tijden je studie.

 • Wanneer je wil sparren
 • Wanneer je behoefte hebt aan advies
 • Wanneer je inhoudelijk feedback wil
 • Wanneer je graag wil dat er geluisterd wordt naar je

Op maat gemaakte begeleiding helpt jou op zo’n manier dat je in staat bent om zelfstandig je studie aan te pakken met succes.

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN VOOR EEN GRATIS INTAKE GESPREK

Wat kun je verwachten als je de Tough Love methode wil leren?

Je wordt door een vast team geholpen bij je hulpvraag. Iedereen uit het team beschikt over een jarenlange ervaring met lesgeven, coaching en studiebegeleiding. Je begeleiders zitten verbonden aan onderwijsinstellingen en weten exact wat er speelt. Zij staan met twee benen in het onderwijs en weten exact hoe studies opgebouwd zijn tegenwoordig, wat je moet kunnen en welke vaardigheden je nodig hebt.

Je krijgt daarom een breed pakket, vanaf de basis tot aan de details tot succes:

 1. Persoonlijk studieadvies en consulten met invulling op basis van jouw behoefte
 2. Studiebegeleiding afgestemd op de inhoud van jouw ingeleverde werk
 3. Persoonlijke en groepsgerichte begeleiding tijdens het afstuderen
 4. Diverse growth mindset workshops voor een succesvolle studiehouding
 5. Training in aanpak en structuur van werkzaamheden voor je studie
 6. Lessen hoe je effectief en efficiënt leert studeren: leren leren
 7. Les in het doen van gestructureerd gedegen onderzoek
 8. Communicatieve vaardigheden uitgediept met leren presenteren
 9. Begeleiding van het schrijven van stukken zoals een scriptie, thesis, paper, verslag ed.
 10. Inhoudelijk feedback op geschreven stukken en rapporten inclusief verbeterrondes.

Voor wie is de methode geschikt?

Deze methode is geschikt voor iedereen die moeite heeft zijn of haar studiedoel te halen. Ongeacht je studie, leeftijd of niveau. Misschien ben je net begonnen, misschien zit je in je laatste jaar. Wanneer je precies vastloopt is divers, het gaat om de klachten die je hebt. Juist die klachten maken dat de Tough Love methodiek zo effectief is. De klachten komen overeen, en die pakken we bij de oorzaak aan. Het moment waarop die klachten tot uiting komen is voor jezelf heel vervelend maar maakt voor het effect van de methode niet uit.

De meest voorkomende klachten van studenten zijn:

 • Te weinig resultaat uit examens halen
 • Niet genoeg studiepunten in de pocket voor je propedeuse
 • Moeite met het schrijven van je scriptie of thesis
 • Een afgekeurde scriptie of thesis moeten verbeteren
 • Hard studeren maar te weinig resultaat zien

Weet je inmiddels genoeg en wil je graag hulp? Of heb je een andere klacht en wil je weten of je in aanmerking komt voor hulp?

PERSOONLIJK GESPREK INPLANNEN

Wat kun je met de Tough Love methode in je verdere carrière?

Heb je bovenstaande TedTalk gezien? De Tough Love leert je niet alleen je doel te behalen. Het leert je ook te groeien van falen. Zelfstandig. Het leven komt in al zijn facetten voorbij en hoe ouder je wordt, hoe zelfstandiger je de keuzes op je pad moet maken. Tegenslag, verlies, verwerking, falen, it’s all in the game. Ze zeggen wel eens: kleine kinderen, kleine problemen. Grote kinderen, grote problemen. Niet om je angstig te maken want het is juist ontzettend fijn als je niet zo onder de indruk meer bent van de dingen die niet zo lekker gaan. Het is heerlijk als je daar goed op kunt anticiperen. Dan heb je er zelf minder last van.

De Tough Love methode neem je dus mee in toekomst. Bij elk hobbeltje op de weg. En als je leert om te falen, ben je ook niet bang meer om te groeien. Wat zou je allemaal wel niet kunnen bereiken?

Kom maar op met die ambitie

Heb jij al een idee waar je naartoe wil met je carrière? Misschien wel een beroep op het oog? Hoe zou het voor je zijn als je die ambities niet voor je uit hoeft te schuiven maar ze bereikbaar maakt? Geen vertraging, niet een jaar overdoen, niet hoeven stoppen. Heerlijk toch! Minder zorgen, minder stress, een lekker gevoel over jezelf.

Veel mensen vinden het lastig om hulp te vragen voor iets wat hun niet goed lukt. Eigenlijk vinden ze dat ze het zelf moeten kunnen. Maar als niemand je ooit geleerd heeft hoe je het moet doen, dan is dat toch geen reële eis die je stelt aan jezelf? Wanneer het aankomt op je studie doe jij het nog steeds zelf. Je kunt nog altijd even trots zijn wanneer je je doel haalt. Plus, wij zijn net zo trots.

Hoe kun je je inschrijven voor hulp?

Wil je je inschrijven voor hulp, laat hieronder je gegevens achter dan nemen we contact op en maken we een afspraak. We willen graag weten wat je doel is, waar je momenteel staat en hoe we je kunnen helpen. Are you in?

AANMELDEN VOOR EEN GRATIS INTAKE GESPREK

Wat vragen wij aan jou?

We gaan samen een kort en intens traject aan. Het is een korte periode om te pieken, want zoveel tijd heb je niet omdat de deadlines van de studie bekend zijn. Je hebt precies genoeg tijd om je uithoudingsvermogen te testen. Kort en krachtig. Het is daarom belangrijk om op elke bijeenkomst aanwezig te zijn. Dat je er bent. Alleen dan vergroot je je kansen maximaal.

Wat ook enorm helpt is als je je open stelt, dan kunnen wij jou helpen bij wat er echt speelt. Voorop staat dat wij een omgeving voor jou creëren waarin je ook open kunt zijn. Zonder oordeel naar jou als persoon. Alle gedachtes die je hebt komen ergens vandaan. Alle keuzes die je hebt gemaakt hadden een reden. Dat was toen en nu is nu. Jouw doel is onze gezamenlijke missie. Door samen te werken aan die missie zonder oordeel bereik je veel meer.

Life changing methode

Iedereen heeft vroeger groeipijn gehad. Als baby voor de eerste keer. Toen je tanden en kiezen doorkwamen en jij huilde van de pijn. Dan liepen je ouders met jou in hun armen in de nacht over de gang. ‘Hoort erbij…’ zeiden ze dan. Dat wist iedereen en vonden we normaal. Deze groeipijn neem je niet mee in die visuele rugzak waar mensen het over hebben. Nee, dit is logische groeipijn. Hierin ligt natuurlijk een basis als we het hebben over groeien.

Wil je een grote groeistap maken en een succesvolle piek bereiken dan kan het bijna niet anders dan met groeipijn. Life changing momenten zijn immers intens en gebeuren op momenten dat je geforceerd wordt een grote keuze te maken. De kans is dus best aanwezig dat je nu ervaart dat je in een dal zit waar je uit wil. En dat gaat je ook lukken, al kost het inspanning en wat toewijding.

Maar ben je daar gekomen waar je heen wilt, dan bereik je mooi wel je doel. Dan overwin je jezelf. Heb je enig idee hoe dat voelt? Wat voor kansen je dan creëert voor jezelf, voor je toekomst en je omgeving? What’s next!?

Wil jij je studie halen en technieken die je mee kunt nemen in al je toekomstige leerprocessen in je leven, zowel zakelijk als privé? Vraag een gesprek aan, dan gaan we samen om de tafel om te kijken hoe we jou het beste kunnen helpen.

TOUGH LOVE METHODE LEREN EN AANMELDEN