Honderden studenten ontvangen met Tough Love certificaat voor het doorstroomprogramma mbo-hbo

Ruim 750 studenten van Albeda, Zadkine en STC Group hebben het eerste deel van hun doorstroomprogramma mbo-hbo voor economische studies afgerond. Zij hebben een aantal weken meegelopen bij Hogeschool Inholland of Hogeschool Rotterdam om te kunnen proeven aan studeren in het hbo. De studenten kunnen hierdoor beter afwegen of een studie in het hbo bij hen past, met als doel het studiesucces van mbo-instromers op het hbo te vergroten. In de tweede helft van dit jaar volgen nog meer studenten die gaan meelopen op het hbo.

Doorstromen naar de Hogeschool

De studenten die het keuzedeel nog gaan volgen staat een leerzame ervaring te wachten, aldus een paar studenten die net hun meeloopdagen hebben afgerond: ‘Ik wist zeker dat ik zou stoppen met studeren om te gaan ondernemen, maar nu ga ik toch overpeinzen om een tweejarige HBO-opleiding te doen’, licht een van de studenten toe. Een andere student kreeg door de meeloopdagen spontaan zin om aan het hbo te beginnen: ‘Ik merk dat ik op het HBO weer word uitgedaagd. Voordat ik meeliep wist ik nog niet dat het HBO iets voor mij was’.

Na de afronding van het meeloopdeel ontvingen de studenten een Certificaat als bewijs van deelname.

Het doorstroomprogramma mbo-hbo is een samenwerking tussen Albeda, Zadkine, STC Group, Hogeschool Inholland en Hogeschool Rotterdam. Het programma is opgebouwd uit meerdere onderdelen. In het mbo kunnen studenten in jaar twee een ontwikkelassessment doen, waarmee zij inzichtelijk krijgen aan welke hbo-vaardigheden ze nog moeten werken. In het derde jaar kunnen zij een keuzedeel ‘studeren in het hbo’ volgen, waarmee zij inzicht kunnen krijgen of het hbo goed bij hen past. Na aanmelding bij een hbo-instelling volgt een studiekeuzecheck, waarbij motivatie centraal staat. In het eerste jaar op het hbo krijgen de studenten vervolgens extra begeleiding en zijn er extra mogelijkheden om te werken aan hbo-vaardigheden en bepaalde vakken, zoals rekenen en economie.

Docent Omid Alozai reikt certificaten van deelname uit aan de studenten van het doorstroomprogramma mbo-hbo

WIL JIJ OOK DOORSTROMEN EN KUN JE STUDIEBEGELEIDING GEBRUIKEN? KLIK HIER.